W300/W400 Compacte Maaidorsers

 • W300/W400 Compacte maaidorsers

  Oogst in een recordtijd

 • W300/W400 Compacte maaidorsers

  Oogst in een recordtijd

 • W300/W400 Compacte maaidorsers

  Oogst in een recordtijd

 • W300/W400 Compacte maaidorsers

  Oogst in een recordtijd

W300/W400 Compacte Maaidorsers

W300 / W400 compacte maaidorsers - oogst in recordtijd

Deze robuuste John Deere compacte maaidorsers zijn voor u gemaakt. Ze zijn ontworpen voor topprestaties, zelfs in natte omstandigheden, terwijl hun compacte design hen extreem gebruiksvriendelijk maakt op kleine velden en wegen. En dit alles met het comfort van een moderne cabine met touchscreen-kleurendisplay.

De maaidorser is ook zeer gemakkelijk qua onderhoud, toegankelijkheid en service omdat hij werd ontworpen met de bestuurder in het achterhoofd.

 • Voordorscilinder (PTC)

  Voordorstrommel (PTC)

  Maximaal 20% hogere capaciteit.

 • Soepel en efficiënt dorsen

  Dorstrommel met hoge massatraagheid

  500 mm diameter met 8 slaglijsten.

 

 • Actieve terugvoer van kaf

  Actief kafsysteem

  Prestatieboost en extra dorscapaciteit.

 • Lossen van het systeem met max. 100 l/sec

  W440 PTC met 100 l/sec lossnelheid:

  De 7.600 l graantank geleegd in slechts 76 seconden.

 

Hoofdkenmerken

John Deere heeft van het bezitten van uw eigen maaidorser een probleemloze en lonende ervaring gemaakt. Instellen gebeurt snel en eenvoudig, bediening is intuïtief en zonder stress, onderhoud is eenvoudig en het resultaat is graan en stro van hoge kwaliteit.

Snel en eenvoudig invoeren

Snel en eenvoudig invoeren

Onze W300- en W400-series maaidorsers zijn verkrijgbaar met een groot scala aan maaibordopties zodat een groot aantal gewassen met gemak kunnen worden gemaaid.

De 600R-maaiborden bieden een grote vijzeldiameter die in staat is om het gewas gelijkmatig te voeden over de gehele maaibreedte. De roestvrijstalen invoerplaten zijn soepel en voorkomen dat het gewas voor de vijzel blijft steken. Het maaibord is uitschuifbaar in 3 posities om zich aan te passen aan de verschillende gewashoogtes. De lineaire mesaandrijving staat voor minder trillingen en slijtage en snijdt perfect, zelfs bij onkruid.

Het 300R-maaibord past bij de capaciteit van de W330 en biedt klantgeoriënteerde functies, zoals opvouwbare gewasverdelers. Speciaal gebouwde voorzetstukaanhangwagens zijn verkrijgbaar om snelle wisselingen tussen velden mogelijk te maken en uw John Deere-dealer kan ook een aantal voorzetstuk-oplossingen bieden, waaronder variabele maaiborden, opvouwbare maaiborden, maaiborden voor maïs en zonnebloemen of aanbouwdelen zoals koolzaadverlengingen en zijmessen.

Hardnekkige blokkeringen in het voorzetstuk of invoerkanaal kunnen snel verwijderd worden door de krachtige omkeerinrichting te activeren met de knop in de cabine. Om de dorscilinder te beschermen tegen ongewenste invoer van stenen is er in een grote steenkering voorzien die eenvoudig toegankelijk is en geleegd kan worden. Zowel de W300- als de W400-series bieden de mogelijkheid de contouren van de bodem te volgen. Op de W300 gaat het maaibord automatisch op of neer en volgt de contouren van de bodem dankzij de Automatische hoogte-controle (AHC).

Met Afstand-hoogte controle (DHC) kunnen twee posities van het maaibord worden opgeslagen om het draaien op de kopakkers te versnellen en voor het snel hervatten van een opgeslagen positie na een kopakkerpositie. De W440 biedt daarnaast een laterale bodemcontourfunctie om om te gaan met de bredere maaiborden die deze 6-walker-maaidorser kan dragen.

Soepel en efficiënt dorsen

Soepel en efficiënt dorsen

Alhoewel de W300 en W400 compacte machines zijn, profiteren ze beiden van een groot actief separatieoppervlak dat alleen het dorskorfoppervlak omvat zonder meetelling van de vingerharken als separatieoppervlak. De 660 mm dorstrommel garandeert behoedzaam dorsen met een perfecte strokwaliteit en minder graanschade dankzij de 8 slaglijsten, hoog oscillerend gewicht en het feit dat John Deere maaidorsers vooral dorsen door middel van wrijven in plaats van slaan. De open trommel leidt het stof naar de machine in plaats van dit het invoerkanaal uit te persen. Hierdoor heeft u beter zicht op het maaibord.

De dorskorf van de voordorscilinder (PTC) levert 20% meer dorsprestaties. De dorskorfopening van de PTC en de hoofdtrommel kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Wanneer separatiecapaciteit vereist is, zijn de PTC en de belangrijkste dorskorfopening smal, terwijl onder droge omstandigheden deze breed zijn om een goede stro- en graankwaliteit te waarborgen. Maar er zijn ook omstandigheden waarin het nodig is om de PTC-dorskorfopening wijd open te zetten om strokwaliteit te behouden terwijl de belangrijkste dorskorfopening smal is ingesteld om moeilijk te dorsen graan te verwijderen. Wat er ook moet gebeuren; u kunt het naar behoefte aanpassen.

Voordorscilinder (PTC)

Voordorscilinders (PTC)

Taaie, moeilijk te dorsen omstandigheden die echter wel een hoge opbrengst hebben, profiteren van de extra trommel en het effectieve afscheidingsoppervlakte van onze PTC. De belasting op de hoofddorskorf wordt verminderd omdat er meer graan vooraf wordt afgescheiden in de PTC-dorskorf onder de voordorser. Dit leidt tot maximaal 20% meer prestaties.

Dorscilinder

De grote dorscilinder met een diameter van 500 mm, acht slaglijsten en een totale breedte van 1110 mm (W300) of 1330 mm (W400) zorgt voor uitstekende graankwaliteit en zachte verwerking van materiaal.

Achterste afneemtrommel

De grote achterste afneemtrommel met een diameter van 350 mm verwijdert de gedorste mat van de cilinder/dorskorf, remt deze af en brengt deze naar de stroschudders.

Groot schudderoppervlak

Het 4-traps schudderconcept met een hoge uitworp en 18 cm steile stappen zorgen voor een effectieve scheiding van de opgepakte granen. De optionele vermogensseparator verbetert de prestaties in natte en groene stro omstandigheden.

Schone oplossingen

Schone oplossingen

Schone oplossingen

Onze W300- en W400-maaidorsers zijn uitgerust met technologie die bekend is van het top assortiment maaidorsers: Het actieve kafretoursysteem voegt capaciteit toe aan de algehele prestatie van de maaidorser. Grote zevenkastruimtes, verstelbare kortstrozeef voor en achter en een instelbare luchtstroom van de ventilator zorgen voor absoluut schone graantankmonsters en lage verliesniveaus.

Groot zeefoppervlak

Groot zeefoppervlak

Dankzij het grote zeefoppervlak zorgen de W440 en W330 voor een laag graanverlies, zelfs in omstandigheden met hoge opbrengsten. Hoge in de lengterichting geplaatste verdeelplaten zorgen voor gelijkmatige verdeling bij werken op heuvels. De luchtstroom kan worden ingesteld en naar de voor- of achterkant van de maaidorser worden gestuurd, afhankelijk van opbrengst- en vochtgehaltes.

High performance-zeven

High performance zeven

De prestatie van de zevenkastruimte wordt vergroot door de handmatig instelbare kortstrozeefruimtes achter op de W400 (bevestigd op de W300). De high performance voorkomen met hun “neuzen” dat korte strodeeltjes in de graantank terechtkomen.. Voorbereidingspaneel, kortstrozeef en zeef kunnen zonder gereedschap worden verwijderd om de complete maaidorser van binnenuit schoon te maken.

Actieve terugvoer van kaf

Actieve terugvoer van kaf

Het actieve kafsysteem dorst het graan opnieuw voordat het gelijkmatig wordt verspreidt over de bovenste korrelzeef. Hierdoor wordt de dorscapaciteit verhoogd door onnodige belasting op de hoofddorscilinder te verminderen. Het volume van het kaf wordt elektronisch gemeten en weergegeven op de touchscreen-monitor in de cabine.

Lossen van het systeem met max. 100 l/sec

Lossen van het systeem met max. 100 l/sec

De grote, volledig afgedichte graantank van de W440 heeft een inhoud van 7600 liter. Door de tank kan er langer gewerkt worden voordat er uitgeladen moet worden. De twee instelbare sensoren geven aan als de tank 75% of helemaal vol is. In het donker zorgt graantankverlichting voor zicht op de tank door het brede raam van de graantank in het achterste schot van de cabine. Door meerdere toegangsdeuren en een strak interieur is de tank eenvoudig te reinigen. Zaadproducenten zullen het kunnen waarderen dat bij sommige graantankopties de cross-vijzels verwijderd kunnen worden voor reiniging.

Op de W440PTC kan het 100 l/s lossysteem een volle tank in slechts 76 seconden legen. Op alle modellen zwaait de uitlaadvijzel naar een brede hoek waardoor deze goed zichtbaar is vanaf de cabine.

Schoongraantank

Schoongraantank

De graantankvijzels op de kleinere formaten graantanken kunnen zonder gereedschap worden verwijderd.

Lossysteem

Lossysteem

De uitlaadsnelheid van 100 l/s van het gesloten uitlaadsysteem op modellen die zijn uitgerust met PTC kunnen een brandstoftank in slechts 76 seconden legen. De vijzel is bovenop de graantank gekoppeld om verstoring door zijwanden van grote trailers te minimaliseren.

Goede zichtbaarheid

Goede zichtbaarheid

De uitlaadvijzel bevindt zich altijd in het gezichtsveld van de bestuurder om het vullen van de trailer te vergemakkelijken. Er zijn loshoogtes van 3 m tot 4,40 m beschikbaar om ook grote trailers te kunnen bereiken..

Eenvoudig nemen van graanmonsters

Eenvoudig nemen van graanmonsters

Toegang tot graanmonsters voor inhoudscontrole op de W440PTC is nog nooit zo eenvoudig geweest. De hoge kwaliteit van het graan kan heel simpel gecontroleerd worden vanaf uw maaidorser via het toegangspunt.

Excellente strokwaliteit met fijne snede en verspreiden van stro en kaf

Excellente strokwaliteit met fijne snede en verspreiden van stro en kaf

Kwalitatieve strobalen of waardevol fijn gesneden stro gelijkmatig verdeeld

Als u het aantal balen stro per hectare wilt maximaliseren, is het soepele dors- en scheidingsconcpet van de W300 en W400 geknipt voor u.

Maar ook als u het stro voornamelijk hakselt, kunnen we u exclusief in deze grootteklasse van maaidorsers 3 verschillende hakselopties bieden. Onze snelle hakselaar snijdt het stro in korte en gelijke stukken. Hakselaar en kafverspreider om het materiaal gelijkmatig te verdelen over de gehele breedte om een snelle en betrouwbare rotting te bereiken. In een professioneel minimaal grondbewerkingssysteem vermindert hierdoor het risico op plantenziekten voor het gewas van het volgend gewas.

Als exclusiviteit in de markt kunt u kiezen uit 3 verschillende hakselpoties die aan uw behoeften voldoen qua kwaliteit van de snede en comfort.

De optionele hydraulische kafverspreider biedt verschillende manieren om het kaf te verspreiden zoals in het zwad of verspreiden naar beide kanten. De schoepen van de hakselaar aan de achterplaat kunnen handmatig of elektrisch (optioneel) aangepast worden vanaf de cabine. Zelfs de verdeling van stro en kaf is essentieel voor een succesvolle grondbewerking en bespaart extra grondbewerking omdat het residu gelijkmatig achter de maaidorser ontstaat en gemakkelijker in de bodem kan worden verwerkt.

Een eersteklas werkplek

Een eersteklas werkplek

Het geweldige design van de W300 and W400 wordt doorgetrokken in de ruime ergonomische cabine. Zowel de bestuurder als de instructeur zit comfortabel en er is genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een koelkast.

Het uitstekende zicht wordt aangevuld met de bedieningselementen, die zijn gegroepeerd voor een ​​intuïtieve bediening, en het kleurentouchscreen is handig bevestigd aan de hoekstijl van de cabine. Uitstekende geluidsisolatie beperkt hinderlijk geluid, terwijl de elektrische spiegels en stuurkolom met drie standen zorgen voor een ontspannen en gezonde rijpositie voor alle bestuurders.

Bestuurderscomfort wordt verzekerd door de verwarming en airco die standaard zijn. De standaard instructeursstoel heeft ook ruimte voor twee waterflessen.

 • Display op hoekstijl gemonteerd Perfect gepositioneerd om verstoring van uw zicht op het maaibord te voorkomen
 • Klimaatbeheersingssysteem Airco en verwarming met een ventilator met meerdere standen zijn standaard. Verschillende luchtuitlaten zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling waar u die nodig heeft.
 • Elektrische spiegels Handige bediening in de cabine van uw spiegels voor zicht op het veld.
 • Instelbare stuurkolom Kan ingesteld worden op drie posities voor de rijpositie van uw voorkeur. Met pedaalverstelling
 • Aanpassing dorskorfopening Elektrisch onafhankelijk aanpassingsmechanisme en weergave van de achterste en voorste dorskorf (indien voorzien van PTC).
 • Multifunctionele hendel en bedieningsconsole Bedieningen voor alle belangrijke functies van de maaidorser binnen handbereik

Multifunctionele hendel en bedieningsconsole

Multifunctionele hendel en bedieningsconsole

Alle belangrijke functies van de maaidorser worden bediend met de multifunctionele hendel: rijsnelheid en -richting, positie en hoek van maaibord, positie en snelheid van de haspel, en de losvijzel. Andere functies zijn op de bedieningsconsole op de armleuning naast de multifunctionele hendel geplaatst.

Afstand-hooge controle (DHC)
Sla een positie voor het maaibord op voor de kopakker en het werkveld door de omhoog-/omlaagknop gedurende enkele seconden samen in te drukken met de shift-knop op de achterkant van de hydrohandgreep. De posities kunnen worden hervat door snel tegelijk te drukken op de omhoog-/omlaagknop en de shift-knop.

Full-colour touchscreendisplay, uniek in zijn klasse

Full-colour touchscreendisplay, uniek in zijn klasse

Geen enkele maaidorser in deze klasse kan het gemak en de verfijning van een kleurentouchscreen bieden. Het duidelijke digitale scherm kan aangepast worden aan de voorkeuren van de bestuurder om alle noodzakelijke gegevens en informatie over oogstomstandigheden en prestaties weer te geven. U kunt ook alarmen en waarschuwingen die voorkomen dat de hele maaidorser geblokkeerd wordt aanpassen.

Het display is op de ideale plaats op de hoekstijl van de cabine geplaatst en is eenvoudig te bereiken voor bediening van het touchscreen maar blokkeert het zicht op het voorzetstuk niet.

Upgrade uw W330/W440 met JDLink Select: JDLink Select is de ideale kennismaking met telematica. Het laat u de locatie van elke machine zien op een kaart zodat u in een oogopslag kunt zien welke machines dichterbij de klant zijn en bij kunt houden hoeveel uur de machine heeft gewerkt sinds het begin van de werkdag. JDLink Select is als set verkrijgbaar bij uw John Deere-dealer.

MACHINETOEZICHT EN -CONTROLE

Op het RPM-overzichtsscherm wordt het toerental van alle assen gecontroleerd. Alarmen waarschuwen de bestuurder om langzamer te gaan om verstoppingen te voorkomen. Die kunnen voor elke as apart worden geconfigureerd, afhankelijk van waar het probleemgebied zich bevindt (bijv. verstoppingen van de hakselaar in raapzaad of verstoppingen van de trommel in rogge). Geavanceerde gebruikers kunnen zelfs aangeven bij welke snelheden deze waarschuwingen geactiveerd moeten worden. Overbelasting van de maaidorser wordt ontdekt voordat verstoppingen optreden.

Het systeem slaat gegevens op die via een USB-stick op uw computer worden gezet. Het display meet ook het geoogste oppervlak en de dorstijd en schat de tijd die nodig is om het veld af te maken.

OVERZICHT DISPLAYFUNCTIE
Het display in de cabine geeft de bestuurder de volgende informatie in één oogopslag:

 • Bijhouden van graanverlies
 • Bedieningssnelheid
 • Toerental van de componenten
 • Machinekalibratie
 • Documentatie
 • Machinediagnostiek
 • Oververhitting van de hydraulische vloeistof
 • Max. hoogte is meer dan 4 meter
 • De losvijzel is niet volledig uitgeschoven
 • Strogeleider voor de hakselaar of droppen van stro
 • Verstopping van de graanelevator
 • Verstopping van de onderste retourvijzel
 • Verstopping van de verticale retourvijzel
 • Verstopping in de kortstrozeefkap

Gemakkelijke service

Gemakkelijke service

Grote onderhoudsdeuren zorgen voor goede toegang tot alle belangrijke onderdelen van de aandrijflijn en voor gewasverwerking. Zo is toegang tot het volledige systeem voor het verwerken van schoon graan mogelijk voor een eenvoudige en snelle reiniging aan het einde van het seizoen. De panelen van de voorbehandelingsvloer kunnen afzonderlijk verwijderd worden.

Om productiviteit de klok rond te handhaven, beschikken onze W300- en W400-maaidorsers rondom de machine over 12V stopcontacten zodat er een werklamp kan worden aangesloten.

Een handige, grote opslagkast zorgt voor genoeg ruimte voor een gereedschapskist, vetspuit en reserveonderdelen.

Motorcompartiment

Motorcompartiment

De Fase IV conforme common-rail-motor met zes cilinders gebruikt de nieuwste selectieve katalytische reductie (SCR)-technologie om uitstoot te verminderen. Er is een veilige, onbelemmerde toegang tot het grote motorcompartiment, de radiator en het koelpakket. Vervangen van het luchtfilter, verversen van motorolie en hydraulische vloeistof en tanken is ook zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Het brandstofverbruik van de W300 en W400 is uitstekend, dankzij het lage gewicht en het no-nonsense design.

Maximaliseren inzetbaarheid

Maximaliseren inzetbaarheid

Of u nu in het veld of op de weg bent, bedrijfszekerheid staat gelijk aan productiviteit. Daarom hebben we het tot onze prioriteit gemaakt om doeltreffende nieuwe oplossingen te ontwikkelen die machinestilstand elimineren. Onze W330- en W440-maaidorsers werken 600 uur tussen olieverversingen en er zijn slechts twee dagelijkse smeerpunten.

Verwijderbare roestvrijstalen schudderbodems

Verwijderbare roestvrijstalen schudderbodems

Soepele, verwijderbare roestvrijstalen schudderbodems roesten niet en zorgen voor snelle en comfortabele reiniging.

EEN GECERTIFICEERDE PARTNER STAAT ALTIJD VOOR U KLAAR

Een gecertificeerde partner staat altijd voor u klaar

Onze dealers doorlopen een grondig certificeringsprogramma, zodat u altijd kunt genieten van een eersteklas oogstservice, voor, tijdens en na de oogst. We worden graag door u uitgedaagd &- we zijn erop voorbereid! Vraag uw gecertificeerde John Deere-partner naar de volgende diensten.

 • RESERVEONDERDELEN BINNEN 24 UUR

  Uw oogstpartner profiteert dag in dag uit van de speciale 24-uurs onderdelenleveringssystemen van John Deere en kan meer dan 97% van alle benodigde onderdelen binnen 24 uur leveren, zodat u aan het werk kunt blijven.

 • BACK UP*

  Uw dealer zorgt ervoor dat u kunt blijven oogsten tijdens de lange oogstdagen en levert een vervangende machine als uw machine onderhoud behoeft.

 • EXPERTS IN DIENST

  Gecertificeerde dealers hebben fulltime beschikbare oogstexperts in dienst voor verkoop en service om u te helpen het juiste model en de juiste specificaties voor uw werkzaamheden te bepalen. Tijdens het seizoen zijn ze beschikbaar tijdens ruimere openingstijden via speciale hotlines. In de fabriek opgeleide deskundigen kunnen uw maaidorser instellen voordat het seizoen van start gaat, om ervoor te zorgen dat uw machines altijd een optimaal prestatieniveau leveren.

 • TRAINING

  Gecertificeerde dealers bieden een professionele bestuurderstraining die wordt gegeven door in de fabriek opgeleide deskundigen. Deze trainingen worden jaar op jaar gegeven om de kennis voor elk seizoen op te frissen.

 • EXPERT CHECK

  Gecertificeerde onderhoudspecialisten inspecteren uw machine op meer dan 180 punten. Zij bieden voorseizoensdeskundigheid die ervoor zorgt dat uw maaidorser klaar is voor het begin van het volgende seizoen.

 • GEBRUIKTE MAAIDORSERS: PREMIUM GEÏNSPECTEERD*

  Ga naar www.gebruiktemachines.johndeere.nl voor onze Premium geïnspecteerde gebruikte maaidorsers. Alle Premium geïnspecteerde maaidorsers zijn onderworpen aan een deskundige controle. Alle noodzakelijke reparaties worden uitgevoerd met originele onderdelen van John Deere-kwaliteit om het succes van uw oogst te verzekeren.

W300/W400 Compacte Maaidorsers

W300/W400 Compacte Maaidorsers

W300/W400 Combine - Factory Video (long version)

W300/W400 Combine - Factory Video (long version)

Video weergeven

*Maximaal motorvermogen

Officiële John Deere invoerder voor België
Peperstraat 4 A
B-3071 Erps-Kwerps Belgium
Tel. +32 (0)2 759 40 93
Fax +32 (0)2 759 99 28
info@cofabel.be