S-serie

S-serie

"Door de productie in onze fabriek in Zweibrücken uit te breiden met de S-serie, kunnen wij voldoen aan de toenemende vraag naar maaidorsers met een groot vermogen en één rotor, met name in Europa. De nieuwe 'Europese S-serie' heeft

vele jaren van ontwerp en ontwikkeling ondergaan. De verplaatsing van de productie naar Duitsland was de laatste stap bij de aanpassing van dit product aan Europa", aldus Jeremy Gibbs, manager productmarketing voor maaidorsers in Europa.

 

De S-serie is uitvoerig getest onder Europese omstandigheden om te voldoen aan de eisen van Europese klanten, zoals betere machineprestaties in kortere oogsttijden, beter residubeheer om het probleem van steeds hogere kosten van bemesting en gewasbescherming aan te pakken, het beste graanverwerkingssysteem dat garant staat voor optimale graankwaliteit, en natuurlijk tijdbesparende opties als JDLink en Service ADVISOR Remote die vanzelfsprekend worden ondersteund door het onderdelennetwerk en de dealerorganisatie van John Deere.

 

Lees meer over onze fabriek in Zweibrücken, de plaats waar kwaliteit wordt gemaakt.


Ons kwaliteitsbewustzijn

Onze toewijding aan kwaliteit

  

Onze toewijding aan kwaliteit

Bij John Deere is onze passie voor kwaliteit veel meer dan een filosofie; het is onze manier van leven. Alle stappen van het ontwerpen, de ontwikkeling, engineering en productie zijn doordrongen van kwaliteit. Dit wordt gekenschetst door een uitspraak van onze oprichter:
"Nooit zet ik mijn naam op een product waarin ik niet het beste in mijzelf herken."


Deze overtuiging heeft ertoe geleid dat de naam John Deere synoniem staat voor producten van hoge kwaliteit die de verwachtingen van klanten overtreffen. Wij vinden immers dat iedere landbouwer en aannemer recht heeft op landbouwmachines die zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en waarop iedereen kan vertrouwen.


Kwaliteitscontrole
Elk ontwikkelings- en productiestadium is onderworpen aan de kritische blik van ons kwaliteitscontroleteam. John Deere Zweibrücken is gecertificeerd conform de norm ISO 9001 voor kwaliteitsbeheer. Hierdoor wordt gegarandeerd dat oogstmachines van John Deere altijd worden vervaardigd volgens de allerhoogste normen voor fabricageprecisie.


Tests
Als onderdeel van het ontwikkelingsproces ondergaan oogstmachines van John Deere jaren van tests en ontwikkeling voordat ze de klant bereiken. Wij kunnen er dan ook op vertrouwen dat onze oogstmachines u niet in de steek zullen laten bij het werk op het land.


Klantenservice
Het is niet verwonderlijk dat de service van onze afdeling klantenservice alom wordt gewaardeerd. Het klantenserviceteam is ook hier in Zweibrücken gevestigd en staat in direct contact met de technici die onze oogstmachines ontwikkelen en fabriceren. Dit directe contact voorkomt mogelijke misverstanden en staat garant voor klanttevredenheid.

Wat doen wij en op welke manier?

Wat doen wij en op welke manier?

De kwaliteit van de oogstmachines van John Deere die in Zweibrücken worden vervaardigd, wordt gegarandeerd door de combinatie van uiterst nauwkeurige machines en de efficiency van lean production-technieken. Hierdoor zijn wij in staat op tijd en op flexibele wijze machines van hoge kwaliteit te leveren.


Celproductie
John Deere Zweibrücken is georganiseerd rond de principes van celproductie. Dit is een beproefde methode voor het tegelijkertijd maximaliseren van kwaliteit en efficiency en minimaliseren van afval en uitvaltijd. Onze technici werken samen in semi-autonome, multidisciplinaire teams ("cellen") die complexe componenten, modules of complete producten vervaardigen. Deze methode is flexibeler en responsiever dan de traditionele massaproductielijn en houdt in dat kwaliteitsverbeteringen, onderhoud en reductie van verspilling worden bewaakt en geregeld binnen het team.


De teams kunnen hun productie exact afstemmen op de eisen van de gangbare productieschema's en beschikken te allen tijde over de flexibiliteit die nodig is om op verzoek van de klant oogstmachines met andere specificaties te vervaardigen. Hoge kwaliteit is gegarandeerd, omdat deze de verantwoordelijkheid blijft van ieder lid van het team.


Uiterst nauwkeurige machines voor producten van hoge kwaliteit. Onderdelen en componenten worden met de grootst mogelijke nauwkeurigheid vervaardigd, zodat alle geassembleerde producten en eindproducten voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen waar de naam John Deere bekend om staat.

Bewerking van plaatmetaal

Bewerking van plaatmetaal

  

Bewerking van plaatmetaal

Kwaliteit begint bij het kleinste onderdeel
Afzonderlijke onderdelen worden ter plekke vervaardigd met behulp van de nieuwste, uiterst nauwkeurige machines en technieken. Dankzij het beleid van een gemeenschappelijke aanpak dat John Deere hanteert, kunnen dezelfde onderdelen in elk van onze vier fabrieken in de wereld worden vervaardigd volgens exact dezelfde normen.


De precisiegereedschappen bij John Deere Zweibrücken staan garant voor optimale fabricagekwaliteit, van het snijden en vormen van metaal en de las- en lakprocessen, tot de eindassemblage. De fabriek beschikt over zes lasermachines, twee stans- en snijpersen en zes CNC-frezen en -afkantmachines.


Gestroomlijnde productie
Investeringen in nieuwe processen en de meest geavanceerde precisietechnologieën hebben geleid tot meer efficiency van de productie en uitmuntende kwaliteitsniveaus. Onze nieuwste uitrusting vereist minder productiestadia voor de fabricage van onderdelen. Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan onze algehele precisie en efficiency. Maar liefst 3200 verschillende componenten voor oogstmachines van John Deere worden op deze wijze vervaardigd.

Laswerkplaats

Laswerkplaats

  

Laswerkplaats

Sterkte en nauwkeurigheid
Hier worden de afzonderlijke onderdelen samengevoegd tot subcomponenten met behulp van uitrusting en technieken voor precisielassen. De sterkte en nauwkeurigheid van lasnaden wordt gedurende het hele proces tot in de puntjes bewaakt en geregeld.


Al onze lastdragende en drukvoerende componenten worden gelast door een robot nadat de primaire "fixeerlas" handmatig is aangebracht. De lasrobots werken met een herhaalbare nauwkeurigheid van ± 0,15 mm en worden bovendien continu bewaakt door onze technici. Ze combineren 235 afzonderlijke onderdelen om 11 verschillende componenten te vervaardigen voor maaidorsers en veldhakselaars van John Deere, waaronder 6 verschillende stuurassen, asdragers, messentrommels en aandrukrollen. Deze componenten zijn onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles conform ISO 9001.


Graantanks
De grootste onderdelen die in de laswerkplaats worden gemaakt, zijn de graantanks, waaronder de grootste schuddergraantank ter wereld. In totaal zijn er 2 verschillende ontwerpen en uitvoeringen voor 3 verschillende capaciteiten.

Lakwerkplaats

Lakwerkplaats

  

Lakwerkplaats

Langdurige bescherming
Voordat de eindassemblage plaatsvindt, worden alle onderdelen en modules nauwkeurig voorbereid voor het lakproces. De lakopbrengst wordt precies geregeld om ervoor te zorgen dat de coating overal exact gelijk is, ongeacht de vorm en complexheid van de component.


In alle 3 de lakstraten worden de onderdelen aan hangers bevestigd die elk zijn voorzien van een eigen barcode, voordat ze in het transportsysteem worden gevoerd. Het bewakingssysteem houdt bij welk onderdeel aan welke hanger en op welke datum is gelakt. De voortgang van elk onderdeel wordt tijdens het hele lakproces voortdurend bewaakt.


Een reeks dompelbaden zorgt voor het ontvetten, spoelen en de voorbereiding, voordat de onderdelen een kataforesebad krijgen en vervolgens spuitcoating met lak plaatsvindt. Vervolgens worden ze gemoffeld bij een temperatuur van 130° C. Na een uur is de lak droog en gaan de onderdelen door naar de afkoelzone.


Er worden dagelijks monsters genomen van de inhoud van de dompelbaden om te controleren of deze voldoet aan de strenge kwaliteits- en milieunormen van John Deere.

Assemblage

Assemblage

  

Assemblage

Alles komt samen
Hier krijgen de oogstmachines hun herkenbare vormen. Door de combinatie van onze uiterst geavanceerde assemblagemachines en de flexibiliteit van ons modulaire productiesysteem kunnen oogstmachines met uiteenlopende klantspecificaties naast elkaar worden geassembleerd, zonder onderbreking van het assemblageproces.


Maaidorsers en veldhakselaars worden in aangrenzende hallen geassembleerd, waar een eindcontrole van de kwaliteit plaatsvindt voordat ze worden voorbereid voor transport.


Maaidorsers
Maaidorsers van John Deere passeren 14 assemblagestations, waar de teams de componenten en modules monteren. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat de componenten en modules door middel van beschermd transport naar de assemblageplaats worden gebracht.


Veldhakselaars
Voor de assemblage van veldhakselaars van John Deere zijn 13 assemblagestations nodig.


Functionele diagnose
Er wordt een reeks systeemdiagnoses uitgevoerd in een geluiddichte cabine. Hier worden elektrische, elektronische en hydraulische systemen, motorkarakteristieken, vermogen en oliedruk getest.

Video S-serie maaidorsers

Zie de S-serie in actie en hoor wat klanten erover te zeggen hebben.

Officiële John Deere invoerder voor België
Peperstraat 4 A
B-3071 Erps-Kwerps Belgium
Tel. +32 (0)2 759 40 93
Fax +32 (0)2 759 99 28
info@cofabel.be