Lid van EGMF

Over de EGMF

EGMF

Doel 

Het doel van de EGMF is het vertegenwoordigen van grote fabrikanten van materieel voor professioneel en particulier onderhoud van tuin, park en bos. Ze vervult en ontwikkelt de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, veiligheid, ergonomie, milieuvriendelijkheid en efficiënt gebruik van energie. De EGMF werkt proactief en op Europees niveau samen met gebruikers, fabrikanten, distributeurs, onderzoeksinstituten en Europese instanties aan optimale oplossingen om deze soms met elkaar botsende doeleinden te bereiken. 

Organisatie

De European Lawnmower Manufacturers Federation is opgericht in 1977. Haar leden waren Europese fabrikanten van maaiers voor particulier, gemeentelijk en recreatief gebruik en de nationale bonden die deze fabrikanten vertegenwoordigden in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Later breidde de organisatie haar aandachtsgebied uit tot alle materieel voor gazon- en tuinonderhoud, en veranderde in 1993 de naam in EGMF (European Garden Machinery Federation). Aanvankelijk was het voornaamste doel toe te zien op de productie van technische documenten over Europese en internationale standaardisatie op het gebied van veiligheid, geluidsproductie, de invloed op het milieu en de prestaties. De federatie werkte nauw samen met de Europese Commissie aan het opstellen van richtlijnen voor vrij verkeer en gebruik van grasmaaiers en materieel voor tuinonderhoud in de Europese Unie. De EGMF draagt er zorg voor dat haar zienswijze in acht wordt genomen door internationale wetenschappelijke en technische organisaties. De organisatie staat in nauw contact met haar tegenhanger in de Verenigde Staten, de Outdoor Power Equipment Institute (OPEI).

In 1998 richtte het EGMF het algemene secretariaat met Orgalime, de bond van de Europese mechanische, elektronische en metaalverwerkende industrie op, met als doel de lobbyactiviteiten bij de Europese instanties in Brussel te versterken. 

Op dit moment behoren 29 Europese fabrikanten en de zeven nationale bonden van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk tot de leden van de EGMF. De nationale bonden vertegenwoordigen de indirecte EGMF-leden in hun landen, met name SME-fabrikanten.

http://www.egmf.org/

Rue de Villers 34
B - 4520 Wanze
Tel. (+32) (0)85 61 62 00
Fax (+32) (0)85 61 62 10
info.wanze@cofabel.be

www.cofabel.be