Waarom mulchen?

Waarom mulchen?

Sneller klaar met maaien!

Wilt u dezelfde hoogwaardige afwerking in slechts twee derde van de tijd? De mulchmaaiers van John Deere zijn uitgerust met speciaal ontworpen messen en een koepelvormig maaidek, dat het gemaaide gras zo klein hakt dat het kan worden uitgestrooid (zie afbeelding 1).

De grasopvangzak hoeft niet geleegd te worden en er is minder kunstmest nodig.


Natuurlijke voedingsstoffen:

Het stikstofrijke gemaaide gras wordt als natuurlijke bemesting aan het gazon teruggegeven. Dit voorkomt verlies van voedingsstoffen en vocht, terwijl u minder kunstmest hoeft te gebruiken. Natuurlijke meststoffen, zoals gemaaid gras, zijn een goede manier om uw gazon weelderig en gezond te houden (zie afbeelding 2).


Nog meer verbeteringen

Vier messen hakken het gras fijn. Dit gras heeft veel functies:

  • Bij warm weer worden de wortels van het gras koel gehouden.
  • Vocht wordt vastgehouden in de bodem
  • De groei van onkruid wordt vertraagd
  • De bodem wordt beschermd en niet weggespoeld tijdens zware regen.
  • De gecomposteerde mulchlaag werkt als een organische meststof

Mulchen vermindert uw werkuren en het aantal keren dat u de tuin moet verlaten aanzienlijk.


Mulchen starten:

Het gras mag niet te hoog zijn. Maai het lange gras aan het oppervlak met de opvangzak die met scharnieren is bevestigd. Ga verder met het volgende deel.
Als het gras te hoog is geworden, bijvoorbeeld na een vakantie, moet er opnieuw gemaaid worden met een opvangzak en moet er een aantal dagen later gemulcht worden.

Waarom inleveren op natuurlijke groei?
Wij bieden optionele mulchkits voor bijna al onze handmaaiers, naast de JS-serie, die specifiek bedoeld is voor mulchen.

Als u een handmaaier gebruikt met een optionele mulchkit, kunt u uw maaier ombouwen tot een opvangmachine. Verwijder de plug en plaats de opvangzak.


Robotmaaier

John Deere Tango E5

De Tango E5 is een perfecte mulchmaaier. Het speciale mes snijdt het gras fijn. De TANGO is perfect voor u als u geen tijd heeft om te maaien. Hij is zo handig, dat u zichzelf afvraagt hoe u ooit zonder heeft gekund. Daarnaast is de Tango zo discreet dat u niet door heeft dat hij er is.

Rue de Villers 34
B - 4520 Wanze
Tel. (+32) (0)85 61 62 00
Fax (+32) (0)85 61 62 10
info.wanze@cofabel.be

www.cofabel.be