De TANGO E5-serie II

TANGO E5-serie II - Robotmaaier

Kenmerken & specificaties

  • Volledig automatisch maaien
  • Werkt onder alle weersomstandigheden en op elk moment
  • Extreem stil
  • Maaisel hoeft niet te worden verwijderd

Accu

Lithiumiontechnologie

Navigatie

Grensdraad

Snijhoogte

19 – 102 mm

Aanbevolen gazongrootte

Tot 2200 m2

Welkom in de wereld van zelfstandig maaien – een moderne, probleemloze oplossing die u tijd bespaart en voor een perfect onderhouden gazon zorgt.

De TANGO E5-serie II is ontworpen om uw gazon automatisch te onderhouden zodat u kunt genieten van de belangrijkere zaken in het leven. De TANGO E5-serie II is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd door John Deere volgens diens meest stringente productiestandaarden. Deze zelfstandige maaier legt op het gebied van gazononderhoud opnieuw de lat hoger.

Al deze voordelen worden u aangeboden als een complete oplossing via het John Deere dealernetwerk van gespecialiseerde TANGO-dealers. Neem gewoon contact op met uw specialist en laat het allemaal voor u regelen.

De TANGO E5-serie II is ontworpen om uw gazon automatisch te onderhouden

Specificaties John Deere TANGO E5-serie II Automatisch maaien

Gedetailleerde informatie in het specificatieblad.
Download hier

Gebruikershandleiding

Download de gebruikershandleiding die past bij uw maaiers software

Hardware 2013, Software 3.0.1

Software 2.7

Software 4.1

Gebruikshandleiding Tango E5 Serie II

VEELGESTELDE VRAGEN TANGO E5-serie II

Onze deskundige en professionele John Deere dealer komt graag bij u langs om uw TANGO E5-serie II in te stellen aan de hand van de eisen van uw gazon en om het apparaat te onderhouden, zodat het jarenlang probleemloos blijft functioneren.

Functie/prestaties

Voor welke maat gazon is de TANGO E5-serie II het meest geschikt?

Hij is ideaal voor oppervlaktes tot 2200 vierkante meter. Objecten of delen van de tuin, zoals bloembedden, kunnen worden buitengesloten met behulp van begrenzingsdraad. Met behulp van een draadsensor worden deze door de TANGO E5-serie II vermeden door automatisch om obstakels heen te rijden die buiten zijn grenzen liggen (“buitengesloten obstakels”). Het maaibare oppervlak hangt af van de complexiteit van de tuin. Hoe complexer de tuin (veel buitensluitingen, steile hellingen en gefragmenteerde tuinindeling), des te hoger het energieverbruik. Uw lokale John Deere dealer zal u tijdens de installatie bijstaan met advies en begeleiding.

Voor welk soort tuinen is de TANGO E5-serie II geschikt?

In principe kan de TANGO E5-serie II worden gebruikt voor elk type tuin. Onder bepaalde omstandigheden moet de apparatuur enigszins worden aangepast aan de tuin. Natuurlijk moeten de productspecificaties, zoals de maximale helling en de minimale breedte van het maaipad in acht worden genomen. Hiervoor dient u de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing te volgen of direct contact op te nemen met uw plaatselijke John Deere dealer.

Hoelang moet de TANGO E5-serie II worden opgeladen?

Deze automatische grasmaaier van John Deere laadt zichzelf volledig op in 80 minuten en kan vervolgens, afhankelijk van de complexiteit van het maaiprogramma, tot 90 minuten worden gebruikt voor gazonwerkzaamheden.

Kan de TANGO E5-serie II ook gebruikt worden bij slecht weer?

Deze automatische grasmaaier van John Deere kan ook zonder probleem maaien als het regent. Toch raden wij u aan de TANGO E5-serie II niet te gebruiken bij slecht weer en het apparaat te beschermen tegen mogelijke blikseminslag. U kunt het maaien onderbreken door op de stop-toets te drukken en het maaien onmiddellijk hervatten zodra het weer is verbeterd.

Hoe smal mogen de doorgangen in mijn tuin zijn?

De minimale breedte (van object tot object) is 150 cm. Dit zorgt ervoor dat de maaier de gebieden aan beide zijden van de doorgang kan bereiken. Uw John Deere dealer helpt u graag met het instellen van het maaiprogramma.

Kan de TANGO E5-serie II twee gazonoppervlakken maaien die niet met elkaar zijn verbonden?

Als deze gebieden zijn verbonden door een vlak pad en de begrenzingsdraad dienovereenkomstig is gelegd, zal de TANGO E5-serie II volgens de programmering naar het tweede gebied rijden. Als er geen pad is tussen de twee werkgebieden, is het raadzaam om een secundair gebied te vormen (“begrensd” door de draad). In dit scenario moet de TANGO E5-serie II handmatig van het hoofdgebied naar het secundaire gebied worden gedragen.

Kan de TANGO E5-serie II indien nodig zelf naar het laadstation rijden?

De TANGO E5-serie II keert automatisch terug naar het laadstation wanneer de batterijen leeg zijn. Hij laadt zichzelf voor 100% op voordat het voorgeprogrammeerde maaiprogramma wordt voortgezet.

Is hij geschikt voor mijn gazon?

Kan de TANGO E5-serie II ook hellingen aan? Zo ja, hoe steil?

De TANGO E5-serie II kan hellingen binnen het werkgebied van maximaal 35% aan (dit betekent een hoogteverschil van 35 cm over een afstand van 1 meter). Langs de begrenzingsdraad (de rand van het maaioppervlak) is de maximaal toegestane helling 10%. Dit voorkomt dat de maaier over de begrenzingsdraad wegglijdt wanneer hij de rand van het gazon bereikt (bijvoorbeeld als het gras nat is).

Kan hij meer dan één maaioppervlak aan?

Het onderhouden van extra maaioppervlakken is geen probleem. Als deze zijn verbonden door een pad, rijdt de TANGO E5-serie II zelf heen en weer volgens het programma.

Hoe kan ik de TANGO E5-serie II om bloemperken en bomen heen leiden?

Ervan uitgaande dat de begrenzingsdraad correct rond bloembedden, bomen, struiken en andere objecten is gelegd, zal de TANGO E5-serie II deze gebieden niet betreden en zal hij dus geen bloemen, bomen, struiken, enz. beschadigen. Uw lokale John Deere dealer helpt u graag met het installeren van de begrenzingsdraad.

Wat moet ik doen?

Heeft de TANGO E5-serie II toezicht nodig?

De eerste regel is dat er geen mensen of dieren zonder toezicht in het maaigebied mogen blijven. De TANGO E5-serie II voert zijn maaitaken altijd uit volgens de programmering, waardoor u op een andere plek kunt genieten van uw vrije tijd.

Wat gebeurt er met het maaisel?

Het maaisel van de TANGO E5-serie II heeft ongeveer de lengte van een kleine rijstkorrel. Het gemaaide gras blijft achter in de kleine ruimtes tussen het gras, waar het fungeert als een natuurlijke meststof, zonder lelijke hopen gras op uw gazon. Het gras op het gemaaide gebied ziet er gezonder en groener uit.

Wat is de beste manier om de TANGO E5-serie II tijdens de winter op te bergen? Heeft de TANGO E5-serie II veel opbergruimte nodig?

Deze automatische grasmaaier van John Deere kan veilig worden opgeslagen in een kelder of in een vorstvrije garage. Hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een vergelijkbare handgrasmaaier. Uw John Deere dealer zal u graag aanbevelingen geven voor het winteronderhoud.

Wat is de beste locatie voor het laadstation van de TANGO E5-serie II tijdens het maaiseizoen?

Het laadstation is weerbestendig en de plaatsing in uw tuin is flexibel. Uw lokale John Deere dealer zal dit graag met u bespreken en aanbevelingen doen voor de ideale positie, rekening houdend met de aanwezigheid of afwezigheid van elektrische bedrading.

Is de TANGO E5-serie II beschermd tegen diefstal?

De TANGO E5-serie II is beveiligd met een pincode, waardoor hij onbruikbaar is voor dieven.

Hoe kan ik de maaihoogte te instellen?

Schakel de maaier uit en draai de TANGO E5-serie II ondersteboven, zodat u de schotelvormige beschermkap kunt zien. Deze kan iets gedraaid worden om de messen omhoog en omlaag te bewegen.

Rue de Villers 34
B - 4520 Wanze
Tel. (+32) (0)85 61 62 00
Fax (+32) (0)85 61 62 10
info.wanze@cofabel.be

www.cofabel.be